torstai 15. heinäkuuta 2010

Cuscolterua

Torstai 8.7. Cusco

Aamulla olin jo paremmassa kunnossa ja popsittuamme aamupalan tynkää lähdimme tallustamaan kaupungille jätettyämme pyykit hostellin pesulaan pestäviksi. Erilaiselta se näytti kun Boliviassa, La Pazin kaupunkirakenne ei ollut yhtä tilava, vaikka täältäkin kapeita juuri yhden auton ja kahden kävelijän rinnan mentäviä katuja löytyi. Myöskään villapaita ja muita turistihittejä myyviä kojuja ei ollut samaan malliin. Cusco oli erilainen. Pääsimme keskusplazalle asti, jolloin minun oli pakko päästä istumaan, olo oli heikko kun energia taisi olla aika vajauksissa päivän paaston jäljiltä.

Lähdimme pian etsimään lounaspaikkaa vaikka kello ei ollut edes yhtätoista. Toisella pienellä plazalla istuessamme joku mies tuli kauppaamaan meille villapaitoja ja pipoja ja päädyimme lopulta moisia ostamaan ja miehen ollessa etsimässä meille vaihtorahaa plazan kaikki muut kaupustelijat iskivät kimppuumme. Pakenimme vaihtorahat saatuamme niin, että melkein unohdin hattuni penkille.

Ruokapaikkaa metsästettiin pitkään ja hartaasti vaikkei sentään kissoin ja koirin. Lopulta popsimme kiinalaisessa ravintolassa ihan kelvollista ruokaa kohtuulliseen hintaan. Sen jälkeen palauduimme hostellillemme siestaamaan ja katsomaan telkkaria. Iltapäivällä lähdimme Qorikanchaan eli ihan hostellin lähellä sijaitsevaan nähtävyyteen. Kyseessä oli siis paikka, jossa oli inkaraunioitten päälle pykätty dominikaaninen kirkko. Nykyään paikka näytti toimivan lähinnä museona.

Ihmettelimme historiatekstejä inkoista sekä katolisia maalauksia Jeesuksesta, Mariasta ja arkkienkeleistä sekä ties mistä pyhimyksistä. Yläkerrassa oli nykytaidetta ja joukossa pari ihan mielenkiintoista teosta. Alakerrassa jatkui paikan historiaan liittyvä näyttely, mutta mistään ei saanut ottaa kuvia, salamalla tahi ilman. Qorikanchan jälkeen kävimme konditoriassa ja kaupassa ostamassa iltapalaa.

Illalla kävimme vielä hostellin koneilla netissä ja lähdimme tsekkaamaan keskusaukion pimeän aikaan. Eipä kummempaa siellä. Kurkkasimme myös paikallista turistimarkkinatarjontaa ihan vertailun vuoksi suhteessa aikaisempaan. Ehkä täällä olisi myynnissä jotain, mitä ei vielä ollut tullut vastaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti